Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Ambasadori Christian Heldt

22.11.2017 - Artikel

Christian Heldt
e lindur më 08.04.1963 në Aschaffenburg, i martuar, 4 fëmijë1983
Matura, Bon
1983  - 1985
Ushtar rezervist (Oficer i komponentit rezervë)
1985  - 1991
Studime të Historisë, Shkencave poklitike dhe së Drejtës ndërkombëtare, Bon dhe Paris
1989
Magister Artium (F), Paris
1991
Magister Artium (D), Bon
1991  - 1993
Hyrje në Shërbimin e Ministrisë së Punëve të Jashtme; Shërbimi i lartë përgatitor
1993  -  1996
Ambasada në Moskë
1996  -  1999
Ambasada në Tel Aviv
1999  -  2002
Ministria e Punëve të Jashtme
2002  -  2007
Zyrtar për Shkëmbim në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Francës, Zyra e Ministrit
2007  -  2008
Ministria Federale për Punë të Jashtme
2008  -  2010
Ministria Federale e Mbrojtjes, Berlin, Këshilltar politik
2010  -  2013
Ministria Federale për Punë të Jashtme Berlin, Udhëheqës seksioni
2013  -  2017
Ambasada e Selisë së Shenjtë, Zëvendësambasador
Nga 2017
Ambasador i Republikës Federale të Gjermanisë në Republikën e Kosovësnach oben