Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Komunikatë për media - Gjermania në mbështetje të arsimit dhe aftësimit profesional në Kosovë

Deutschland unterstützt die berufliche Bildung in Kosovo

Deutschland unterstützt die berufliche Bildung in Kosovo, © Deutsche Botschaft Pristina

12.02.2021 -

 

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, në emër të Qeverisë Gjermane dhe në prani të Ambasadorit gjerman Jörn Rohde i ka dhuruar Universitetit të Prishtinës pesë pajisje për saldim që janë fjala e fundit e teknologjisë. Pajisjet do të ju shërbejnë studentëve dhe profesorëve të Fakultetit të Inxhinierisë Mekanike, e po ashtu do të jenë të në dispozicion të nxënësve të shkollave profesionale dhe ndërmarrjeve trajnuese.

Arsimi dhe aftësimi profesional i të rinjve si dhe punësimi i tyre është një nga fushat prioritare të bashkëpunimit ndërmjet dy qeverive, asaj të Kosovës dhe të Gjermanisë.

Përmbajtje të tjera