Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Kulturë dhe sport

65. Berlinale - Vorbereitung

65. Berlinale - Vorbereitung, © dpa

30.08.2016 -

Kulturë

Ambasada Gjermane në Prishtinë përkrah shkëmbimin e artisteve gjerman dhe kosovar me anë të koncerteve, shfaqjeve, punëtorive dhe konferencave të përbashkëta.

Kjo rubrikë e faqës sonë të internetit Ju informon mbi punën kulturore të Ambasadës Gjermane në Prishtinë dhe mbi aktualitetet nga jeta kulturore, shoqërore në fushën e kulturës.


----------------------------------------------------------------------------------------------------

Sport

Sporti transmeton korrektësi, tolerancë dhe ndërkombtarizim dhe me këtë kontribon në komunikimin mes popujve. Ministria Federale e Punëve të Jashtme angazhohet me vite në kuadër të përkrahjes ndërkombëtare të sportit. Nëpërmjet kësaj dëshiron të përkrah kryesisht  ndërtimin dhe zgjërimin e aktiviteteve sportive në shtetet partner. Kjo rubrikë e faqës sonë të internetit Ju informon mbi punën dhe iniciativat e Ambasadës Gjermane në Prishtinë dhe partnereve të saj në fushën e sportit.


Njerëzit të cilët në shekullin 21 dëshirojnë të jenë në një hap me kohën - mësojnë gjermanisht! Si gjuhë e parë apo e dytë e afro 125 milionë banorëve, gjuha gjermane bën pjesë në gjuhët më të rëndësishme në botë. Në Evropë 101 milionë njerëz flasin gjuhën gjermane si gjuhë amëtare. Në institucionet e Bashkësisë Evropiane gjuha gjermane, pas gjuhës angleze dhe frënge është gjuha më e rëndësishme zyrtare.

Gjermania vlenë të vizitohet edhe në aspektin kulinar. Përveç kuzhinës tradicionale këtë vërtetojnë sidomos çmimet e panumërta për shije për restorantet gjermane, të cilat dallohen me cilësi  dhe kreativitet të lartë. Verërat e mira gjermane përmbyllin këtë ofertë në këtë aspekt. 

Në Gjermani ka shumë zakone dhe festa të ndryshme. Festat më të mëdha dhe më të rëndësishme janë Kërshëndellat dhe Pashkët. Por edhe „Karnevali“ ose „Oktoberfest“ gëzojnë popullaritet të madh. Më shumë rreth këtyre festave mund të lexoni në këtë faqe.