Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Arsim

Bildung

Bildung, © dpa

10.04.2018 -

Njerëzit të cilët në shekullin 21 dëshirojnë të jenë në një hap me kohën - mësojnë gjermanisht! Çfarëdo plane që keni për të ardhmen tuaj, me njohjen e gjuhës gjermane i hapni vetës mundësi të panumërta.

Njerëzit të cilët në shekullin 21 dëshirojnë të jenë në një hap me kohën - mësojnë gjermanisht! Si gjuhë e parë apo e dytë e afro 125 milionë banorëve, gjuha gjermane bën pjesë në gjuhët më të rëndësishme në botë. Në Evropë 101 milionë njerëz flasin gjuhën gjermane si gjuhë amëtare. Në institucionet e Bashkësisë Evropiane gjuha gjermane, pas gjuhës angleze dhe frënge është gjuha më e rëndësishme zyrtare.