Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Bursa Ndërkombëtare të Parlamentit (IPS)

Bundestag

Die Parlamentarier des Deutschen Bundestages nehmen am 01.06.2017 im Deutschen Bundestag in Berlin an der Debatte um Neuregelung des bundesstaatlichen Finanzausgleichs teil. Foto: Wolfgang Kumm/dpa | Verwendung weltweit, © dpa

29.05.2018 -

Njohja e punës së Bundestagut gjerman nëpërmjet Bursës Ndërkombëtare të Parlamentit (IPS). Afati i fundit i konkurimit është data 31 korrik 2018. Aplikoni tani!

Bundestagu gjerman shpërndan çdo vit Bursa Ndërkombëtare të Parlamentit (IPS) për absolventa, të cilët janë të interesuar në politikë dhe dëshirojnë të angazhohen në mënyrë aktive në vlerat themelore demokratike në vendet e tyre. Pjesa kryesore e IPS-së është një bashkëpunim tre mujor me një anëtar të Bundestagut gjerman. Bursistët janë të përfshirë në punën e një deputeti gjerman.

Poashtu ju do të regjistroheni gjatë semestrit veror në Humboldt Universität zu Berlin apo në njërin nga universitetet tjera në Berlin. Ju do të merrni një bursë mujore në vlerë prej 500 euro. Do të mbulohen edhe shpenzimet e akomodimit, shpenzimet e rrugës deri në dhe nga Berlini si dhe sigurimi shëndetësor.

Programi zgjatë nga 1 marsi der më 31 korrik 2019.

Dokumentat e aplikimit mund të dorzohen vetëm në mënyrë elektronike info@pris.diplo.de

Afati i fundit i konkurimit është data 31 korrik 2018.

Mësoni më shumë rreth programit të bursave IPS në faqen përkatëse të Bundestagut (në gjuhën gjermane)

Përmbajtje të tjera