Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Politika e jashtme e Gjermanisë

Paqja dhe liria qëndrojnë në qendër të politikës së jashtme gjermane. Ato mund të garantohen vetëm nëpërmjet bashkëpunimit të besueshëm dhe një shkëmbimi të drejtë të interesave me partnerët tanë në Kombet e Bashkuara, në NATO, në G8, në OSBE, apo në BE.

Mësoni më shumë rreth politikës së jashtme gjermane

Politika evropiane gjermane

Simulation Europäisches Parlament (SIMEP)
Simulation Europäisches Parlament (SIMEP)© AA, Tim Hoesmann

Tejkalimi i socializmit përmes integrimit të shteteve dhe interesave të tyre, i ka siguruar Evropes një periudhë të pashembullt të paqes, mirëqenies dhe stabilitetit pas konflikteve të përgjakura fqinjësore që zgjaten me shekuj. Për këtë arsye, integrimi evropian është një ndër qëllimet tona më të rëndësishme politike.

Politika Evropiane