Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Ambasador Joern Rohde

Botschafter Jörn Rohde

Botschafter Jörn Rohde, © Deutsche Botschaft Pristina

 Joern Rohde

i lindur më 16.01.1959 në Bern, i martuar me Sonia Lapointe, 4 fëmijë


1979
Matura shtetërore
1979 – 1981
Shërbimi ushtarak
1981 – 1985
Studimet e historisë bashkëkohore, ekonomisë dhe politikës
1986 – 1987
Kolegji i Evropës, Brugge
1988 – 1990
Akademia Diplomatike, Ministria e Jashtme Federale
1990 – 1991
Ministria e Jashtme Federale
1991 – 1993
Ambasada Xhakartë
1993 – 1996
Bruksel, Përfaqësia e BE-së, Komisioni Evropian (§123a)
1996 – 1999
Ministria e Jashtme Federale
1999 – 2001
Konsullata e Përgjithshme Osaka Kobe, Zëvendësambasador
2001 – 2002
Parlamenti Gjerman, Këshilltar për Politikë të Jashtme
2002 – 2006
Ministria e Jashtme Federale, zv. Udhëheqës Departamenti
2006 – 2009
Ambasada Otavë, Zëvendësambasador
2009 – 2013
Ministria e Jashtme Federale, Udhëheqës Departamenti
2013 – 2016
Konsullata e Përgjithshme Bangalore, Ambasador
2016 – 2020
Ambasada Colombo, Ambasador
Juli 2020
Ambasada Prishtinë
Përmbajtje të tjera

Auf dieser Seite können Sie eine Auswahl von Reden und Interviews des Botschafters nachlesen.

Grußworte, Reden und Interviews des Botschafters