Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Ambasada

Ambasadori Joern Rohde

Ambasadori Jörg Rohde

Kosova dhe Gjermania janë të lidhura ngushtë dhe miqësisht mes vete. Së bashku ne angazhohemi për një të ardhme prosperuese të Kosovës në familjen e shteteve europiane.

Ambasadori Joern Rohde

Adresa dhe orari punës

Emërtimi:

Ambasada e Republikës Federale të Gjermanisë

Udhëheqësja/i:

Joern Rohde, Ambasador i Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë

Vendi:

Prishtinë

Kodi postar:

10000

Telefoni:

+383 38 25 45 00

Fax:

+383 38 25 45 36

Për më shumë shihni deklaratën tonë mbi privatësinë!

Adresa postare:

Rr. Azem Jashanica 66

Adresa e rrugës:

Ambasada e Republikës Federale të Gjermanisë, Rr. Azem Jashanica 66, Arbëria, 10000 Prishtinë, Kosovë

Orari i punës:

Nga e hëna deri të premten, vetëm me termin të caktuar.


Orari i sporteleve të Seksionit Ligjor-Konsullor (përfshirë sportelin e pasaportave) dhe Zyrës së vizave: Vetëm me termin të caktuar.

Qarku administrativ/kosullor:

Kosovë

Uebfaqja:

http://www.pristina.diplo.de

Kontakti me Ambasadën

Gjuhët zyrtare: Gjuha shqipe, Gjuha serbe

Numra të rëndësishëm të telefonit:

Emergjenca  112
Policia 92 (nga celulari: 192)
Zjarrfikësat 93 (nga celulari: 193)

Në ditët si në vijim Ambasada mbetet e mbyllur:  

01.01.2021  Viti i Ri
17.02.2021  Dita e Pavarësisë

08.03.2021  Dita Ndërkombëtare e Gruas
02.04.2021  Pashkët katolike, e premta e Pashkëve
04.04.2021  Pashkët katolike, e hëna e Pashkëve

09.04.2021 Dita e Kushtetutës
01.05.2021  Dita Ndërkombëtare e Punës
13.05.2021  Dita e të Shelbuemit katolik/Fitër Bajrami (Përfundimi i Ramazanit)
24.05.2021  Rrëshaja e Madhe katolike, e hëna e Rrëshajave
20.07.2021  Kurban Bajrami
03.10.2021  Dita e Bashkimit të Gjermanisë
24.12.2021  Nata e Krishtlindjeve Katolike
25.12.2021  Krishtlindjet katolike, Dita e parë
26.12.2021  Krishtlindjet katolike, Dita e dytë
31.12.2021  Nata e Vitit të Ri