Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Viza dhe hyrja

Dom in Köln

Dom in Köln, © dpa

Për të hyrë në Gjermani, shtetasit kosovarë kanë nevojë për vizë. Lloji i vizës varet nga kohëzgjatja e qëndrimit të planifikuar. Dëshiron të shkoni në Gjermani për një kohë të shkurtër, si turist apo për një udhëtim pune? Atëherë viza e Shengenit është gjëja e duhur për ju.

Apo po planifikoni një qëndrim më të gjatë, a do të dëshironit të studioni ose të shkoni të bashkëshorti /bashkëshortja juaj në Gjermani? Atëherë  ju lutemi  lexoni udhëzimet për vizat nacionale.

Për momentin po marrim shumë pyetje rreth ligjit mbi imigrimin e fuqisë punëtore të kualifikuar. Të gjithë  informacionin në dispozicion e kemi përmbledhur në një artikull për ju.

Përmbajtje të tjera

Gjatë udhëtimit për në Gjermani nga shtetet jashtë BE-së edhe më tej vlejnë kufizimet e ashpëra të udhëtimit.

Shënim i rëndësishëm! Kufizimet e hyrjes në Gjermani.

Për udhëtarët që hyjnë në Gjermani nga Kosova fillimisht vlenë parimi i izolimit në shtëpi për 14 ditë nga dita e hyrjes.

Rregullat e karantinës/izoilimit pas hyrjes në Gjermani

Në rastet si në vijim mund të merret në konsideratë rilëshimi i një vize me procedurë të thjeshtësuar („Vizë me vlefshmëri të re“): Juve ju është lëshuar një vizë nacionale e kategorisë „D“ nga…

Kërkesë për lëshim të vizës nacionale me vlefshmëri të re (= jo vizë Schengen)