Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Viza dhe hyrja

Dom in Köln

Dom in Köln, © dpa

Për të hyrë në Gjermani, shtetasit kosovarë kanë nevojë për vizë.Lloji i vizës varet nga kohëzgjatja e qëndrimit të planifikuar. Pra, doni të vizitoni Gjermaninë vetëm për një kohë të shkurtër, p.sh. si një turist? Apo po planifikoni një qëndrim më të gjatë, p.sh. për të studiuar?

Ju lutemi së pari zgjidhni kohëzgjatjen e qëndrimit tuaj të planifikuar:

Qëndrim i shkurtër (maksimum 90 ditë, për shembull turizëm ose udhëtim biznesi)

Qëndrim afatgjatë(më shumë se 90 ditë, p.sh. për studime, punë ose bashkim familjar)

FAQ/Pyetjet e parashtruara më së shpeshti
Përmbajtje të tjera

Gjatë udhëtimit për në Gjermani nga shtetet jashtë BE-së edhe më tej vlejnë kufizimet e ashpëra të udhëtimit.

Shënim i rëndësishëm! Kufizimet e hyrjes në Gjermani.

Kosova nga 13 qershori 2021 nuk është më rajon me rrezikshmëri. Ju lutem vini re që kategorizimet mund të ndryshojnë edhe brenda një afati të shkurtër. Si qëndrim paraprak në një rajon me…

Karantina dhe rregullat për testim gjatë udhëtimeve hyrëse për në Gjermani