Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Ambasada Gjermane në Prishtinë

Das Foto zeigt das Brandenburger Tor in Berlin mit Quadriga.

Ambasadori Joern Rohde

Ambasadori Jörg Rohde

Kosova dhe Gjermania janë të lidhura ngushtë dhe miqësisht mes vete. Së bashku ne angazhohemi për një të ardhme prosperuese të Kosovës në familjen e shteteve europiane.

Ambasadori Joern Rohde

Adresa, orari i punës & kontakti 

Emërtimi:

Ambasada e Republikës Federale të Gjermanisë

Udhëheqja:

Joern Rohde, Ambasador i Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë

Vendi:

Prishtinë

Adresa:

Ambasada e Republikës Federale të Gjermanisë, Rr. Azem Jashanica 66, Arbëria, 10000 Prishtinë, Kosovë

Për më shumë shihni deklaratën tonë mbi privatësinë!

Qarku administrativ/kosullor:

Kosovë

Orari i punës:

Nga e hëna deri të premten, vetëm me termin të caktuar.


Orari i sporteleve të Seksionit Ligjor-Konsullor (përfshirë sportelin e pasaportave) dhe Zyrës së vizave: Vetëm me termin të caktuar.

Link tek formulari i kontaktit

Telefoni:

+383 38 25 45 00

Fax:

+383 38 25 45 36

Uebfaqja:

Gjuhët zyrtare: Gjuha shqipe, Gjuha serbe

Numra të rëndësishëm të telefonit:

Emergjenca  112
Policia 92 (nga celulari: 192)
Zjarrfikësat 93 (nga celulari: 193)

Shënim për aksesin pa pengesa

Në ditët si në vijim ambasada mbetet e mbyllur:  

01.01.2024  Viti i Ri
19.02.2024  Dita e Pavarësisë (Dita e festës kombëtare 17.02.)

08.03.2024  Dita Ndërkombëtare e Gruas
29.03.2024  Pashkët katolike, e premta e Pashkëve
01.04.2024  Pashkët katolike, e hëna e Pashkëve

10.04.2024  Fitër Bajrami (Përfundimi i Ramazanit)
01.05.2024  Dita Ndërkombëtare e Punës

09.05.2024  Dita e të Shelbuemit katolik
20.05.2024  Rrëshaja e Madhe katolike, e hëna e Rrëshajave
17.06.2024  Kurban Bajrami
03.10.2024  Dita e Bashkimit të Gjermanisë
24.12.2024  Nata e Krishtlindjeve Katolike
25.12.2024  Krishtlindjet katolike, Dita e parë
26.12.2024  Krishtlindjet katolike, Dita e dytë
31.12.2024  Nata e Vitit të Ri

Shërbime

Mediet sociale